Відгук 1 на дисертаційну роботу Дружиніної В.В.

Автор(и)

  • S.I. Bandur Інститут підготовки кадрів Державної служби зайнятості України Мінсоцполітики України

Анотація

Сучасні соціально-економічні перетворення, які здійснюються в Україні, досить істотно впливають на трансформацію не лише національного, а її місцевих ринків праці. Звідси виникає об’єктивна необхідність в дослідженні характеру прояву таких трансформацій, а також розробки концептуальних підходів щодо регуляторного впливу на складові місцевого ринку праці з метою подолання існуючих протиріч та максимально повного задоволення потреб найманих працівників і роботодавців в наданні відповідних соціальних послуг, які мають здійснюватись на цьому ринку службою зайнятості.

Враховуючи неоднозначний характер прояву соціально-економічних перетворень вкрай важливо визначити стратегічні імперативи забезпечення збалансованості місцевого ринку на всіх рівнях управління, особливо з огляду на необхідність здійснення адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади.

Тобто, мова йде про науково-методологічні обґрунтування системи стратегічних важелів, здатних попередити активну дію факторів, спрямованих на посилення невідповідності попиту та пропозиції, збільшення рівня та тривалості безробіття, посилення соціальної напруги в суспільстві. Вказане зумовлює необхідність теоретико-методологічного обґрунтування наукових підходів до вивчення закономірностей формування місцевого ринку праці і на цій основі – розробки цілісної концепції забезпечення його стратегічного розвитку з урахуванням особливостей регіонів, що, власне і є головною метою даної дисертаційної роботи.

Викладене вище зумовлює актуальність теми дослідження В.В. Дружиніної, її важливе теоретичне і практичне значення для вітчизняної економічної науки і практики.

Біографія автора

S.I. Bandur, Інститут підготовки кадрів Державної служби зайнятості України Мінсоцполітики України

д.е.н., професор кафедри управління персоналом та економіки праці

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-11-18

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу