Відгук 2 на дисертаційну роботу Дружиніної В.В.

Автор(и)

  • L.I. Beztelesna Національний університет водного господарства та природокористування Міністерства освіти і науки України

Анотація

Одним із найсуттєвіших і найдинамічніших ринків є ринок праці як система економічних механізмів, норм та інститутів, що забезпечують відтворення робочої сили і використання праці. В умовах розвитку та трансформації вітчизняного ринку праці великого значення набувають дослідження притаманних йому основних тенденцій, які дають змогу спрогнозувати майбутню ситуацію та є підґрунтям для розробки й впровадження заходів щодо регулювання ситуації на ринку праці.

Проблема ринку праці й зайнятості населення є виключно актуальними для міст, перед якими стоїть необхідність зберегти, примножити і раціонально використати наявний трудовий потенціал. Без цього неможливим є подальше просування шляхом ринкових реформ, де вирішальною передумовою підвищення ефективності місцевого ринку праці стає використання висококваліфікованої, мобільної робочої сили, зацікавленої як у високих результатах виробництва, так і у стабільній зайнятості на стратегічну перспективу.

Однак для місцевого ринку праці, який, з одного боку, задовольняє потреби регіональних ринків праці шляхом забезпечення робочою силою, а з іншого – являє собою суму великої кількості внутрішньофірмових ринків праці, характерним є наявний дисбаланс попиту та пропозиції, що проявляється в диспропорціях заробітної плати, скороченні кваліфікованих робочих місць на провідних підприємствах, припиненні співпраці навчальних закладі з підприємствами тощо.

Отже, для вирішення існуючих проблем необхідним є визначення концептуальних напрямів щодо забезпечення збалансованості місцевого ринку праці, що пояснює актуальність теми дисертаційної роботи. 

Біографія автора

L.I. Beztelesna, Національний університет водного господарства та природокористування Міністерства освіти і науки України

д.е.н., професор, завідувач кафедри трудових ресурсів і підприємництва

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-11-18

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу