Відгук 2 на дисертаційну роботу Білецького О.В.

Автор(и)

  • A.V. Vasylyk ДВНЗ "Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана" МОН України

Анотація

Сучасні тенденції прискорення науково-технічного прогресу, стрімкого поширення новітніх технологій у всіх сферах людської життєдіяльності, становлення знаннєвої економіки й глобалізаційні процеси, що в Україні ще й супроводжуються тривалою соціально-економічною та політичною кризою, і як наслідок, розвитком негативних тенденцій у відтворенні продуктивних сил людей, особливо актуалізували проблему пошуку нових джерел стійкого економічного зростання та підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Одним з таких джерел є формування та примноження людського капіталу українського суспільства.

Дійсно, на сучасному етапі економічного розвитку в умовах обмеженості основних видів ресурсів є очевидним, що єдиною можливістю існування успішної економіки є необхідність інтенсивного розвитку на інноваційній основі. Ключовими у зміні парадигми розвитку суспільства є питання щодо наявності достатньої кількості потенційних людських ресурсів відповідної якості. Тобто розвиток людського чинника набув ознак першочергової умови інноваційного перетворення економіки та суспільного прогресу. Отже, у сучасних умовах особлива увага науки і практики має бути приділена питанням поглибленого вивчення особливостей та можливостей людського капіталу як чинника інноваційного розвитку національної економіки та розробці дієвих механізмів щодо його ефективного формування та використання на всіх рівнях.

Враховуючи вищезазначене, актуальність представленої дисертантом роботи, в якій досліджено процеси формування та використання людського капіталу в інноваційній економіці, не викликає сумнівів.

 

Біографія автора

A.V. Vasylyk, ДВНЗ "Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана" МОН України

к.е.н., доцент кафедри управління персоналом та економіки праці

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу