Відгук 1 на дисертаційну роботу Ємельянової Н.А.

Автор(и)

  • L.V. Rudenko-Sudarieva Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана

Анотація

Одним із найбільш впливових процесів сьогодення є транснаціоналізація економіки, що сприяє уніфікації економічного простору, розширенню географічних кордонів коопераційних зв’язків, поступовому збільшенню масштабів й підвищенню ефективності виробництва, удосконаленню механізмів акумуляції капіталу та ресурсів розвитку тощо. Активна участь у процесі транснаціоналізації розширює можливості щодо пошуку та використання додаткових джерел розвитку, забезпечення продуктивності галузей та підвищення конкурентоспроможності національних економік.

За даних умов одним із головних пріоритетів національних стратегічних програм розвитку, індикатором успішної взаємодії бізнесу та структур державної влади, способом відновлення та модернізації національних економік є впровадження особливої системи довгострокового співробітництва – державно-приватного партнерства, використання якої дає змогу підвищити ефективність вирішення найбільш значущих соціальних й економічних проблем шляхом об’єднання ресурсів приватного та державного секторів з урахуванням трансформаційних впливів зовнішнього середовища.

За останні два десятиліття в ЄС було укладено більше 1400 угод про державно-приватне партнерство на загальну суму понад 260 мільярдів євро. Для підвищення спроможності органів влади реалізовувати ДПП проекти та обміну досвідом у цій сфері в ЄС було створено Європейський експертний центр з питань ДПП (EPEC).

Враховуючи вищезазначене, актуальність представленої дисертантом роботи, в якій досліджено теоретико-методологічні основи формування приватно-державного партнерства, проаналізовано його розвиток в рамках взаємодії ТНК та національних економік, а також визначено перспективи розвитку приватно-державного партнерства в умовах транснаціоналізації економічних систем, не викликає сумнівів.

Біографія автора

L.V. Rudenko-Sudarieva, Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана

д.е.н., професор

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу