Відгук 1 на дисертаційну роботу Пархоменка Ю.М.

Автор(и)

  • S.S. Hrynkevych Львівський національний аграрний університет МОН України

Анотація

Сучасний стан нестабільності соціально-економічного середовища в державі та світі особливо гостро впливає на соціальну сферу, яка є дуже чутливою до впливу дестабілізуючих зовнішніх і внутрішніх чинників. Зазначені трансформації прямим чином обумовлюють зміни у можливостях використання соціальної сфери як складової соціально-економічного розвитку держави. В даному контексті особливе місце належить довгостроковим вкладенням активів у об’єкти соціальної сфери, що націлені в перспективі забезпечити покращення якості життя населення – соціальним інвестиціям. Їх впровадження, функціонування та поширення є запорукою прогресивних змін для держави, а також забезпечення високого рівня якості життя населення відповідно до міжнародних стандартів. Питання розвитку соціального інвестування в поєднанні з пошуком шляхів щодо налагодження відповідної системи державного регулювання, застосування системного підходу до аналізу і програмування покращання якості життя набули особливої актуальності через втрату нашою країною позицій у світових рейтингах конкурентоспроможності.

У зв’язку з вищезазначеним, розвиток теоретико-методологічних основ дослідження соціального інвестування і на цій основі – розробка науково- практичних рекомендацій щодо забезпечення якості життя населення з використанням важелів соціального інвестування, що є метою дисертаційної роботи Ю.М. Пархоменка, є важливим науковим завданням.

З огляду на вищезазначене, актуальність представленої дисертантом роботи, в якій на основі вивчення теоретико-методологічних основ дослідження соціальних інвестицій як чинника забезпечення якості життя населення, аналізу соціального інвестування в системі забезпечення якості життя населення в Україні визначено перспективні напрями політики соціального інвестування в Україні, не викликає сумнівів.

Біографія автора

S.S. Hrynkevych, Львівський національний аграрний університет МОН України

д.е.н., професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу