Відгук 2 на дисертаційну роботу Михайлишин Л.І.

Автор(и)

  • O.M. Sazonets Національний університет водного господарства та природокористування МОН України (м. Рівне)

Анотація

Потреба в дослідженні системних перетворень транснаціоналізації в новітніх імперативах інноваційного розвитку викликана високою динамічністю розвитку визначальних умов функціонування сучасної світової економіки. Це, в першу чергу, діяльність ТНК та розвиток інновацій, що забезпечують високу конкурентоспроможність компаній, які їх використовують та значною мірою раціоналізують використання виробничих ресурсів. Взаємопов’язаність інновацій і діяльності ТНК пояснюється, в першу чергу, тим, що перші потребують все нових і більш суттєвих фінансових ресурсів, інші ж – виступають надійним та зацікавленим їх джерелом. В контексті такої взаємодії і сформовано ряд різноманітних операцій щодо поширення інновацій в діяльності суб’єктів економічної глобалізації, і саме такі операції та їх складові формують специфічну систему інноваційного розвитку. Таким чином, значної актуальності на сучасному етапі розвитку світової економіки набуває виявлення імперативів інноваційного розвитку та визначення дієвих важелів його використання в діяльності суб’єктів транснаціоналізації.

У зв’язку з вищезазначеним, розробка теоретико-методологічних основ дослідження системної трансформації транснаціоналізації і на цій основі – цілісної наукової концепції системної трансформації інноваційного забезпечення транснаціоналізації світової економіки на сучасному етапі світогосподарського розвитку, що є метою дисертаційної роботи Л.І. Михайлишин, є важливим науково-практичним завданням.

З огляду на вищезазначене, актуальність представленої дисертантом роботи, в якій на основі дослідження теоретико-методологічних детермінант феномену транснаціоналізації світової економіки, концептуальних засад інноваційного розвитку світової економіки, відповідно до закономірностей інноваційного забезпечення транснаціонаізації світової економіки та концептуально-визначальних характеристик синергетичного характеру транснаціоналізації економічної діяльності, сформовано концепцію системної трансформації інноваційного забезпечення транснаціоналізації світової економіки, не викликає сумнівів.

Біографія автора

O.M. Sazonets, Національний університет водного господарства та природокористування МОН України (м. Рівне)

д.е.н., професор, завідувач кафедри міжнародної економіки

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу