Відгук 1 на дисертаційну роботу Петренко Н.О.

Автор(и)

  • L.M. Nikolenko Маріупольський державний університет

Анотація

Актуальність обраної теми дослідження обумовлена тим, що подана до захисту робота зачіпає одну із найбільш важливих сфер сучасного господарсько-процесуального права, присвячену питанню підсудності справ господарським судам України.

Проведення реформ як у сфері економіки, так і в законодавстві визначили необхідність модернізації розгляду та вирішення господарських спорів.

Одним із провідних напрямів проведення судової реформи в Україні є підвищення стандартів судового захисту законних прав та інтересів фізичних та юридичних осіб та наближення їх до міжнародних та європейських стандартів.

Вказане розкриває низку важливих проблем, що з'являються за відсутності належного регулювання інституту підсудності: по-перше, це поява прогалин і колізій при використанні відповідних норм процесуального закону; по-друге, можливість зловживання учасниками процесу своїми процесуальними правами; по-третє, виникнення реальної загрози правам та законним інтересам учасників справи, в тому числі й у вигляді затягування виконання судового рішення.

На користь актуальності обраної теми дослідження свідчить також необхідність розширення площини використання потенціалу кожного інституту економіко-правової системи, здатної підвищити мотивацію та зацікавленість суб'єктів госпоарювання в ефективній роботі та підвищенні кнкурентоспроможності економіки України.

Новизна результатів наукового дослідження не викликає сумнівів та вбачається у тому, що на основі комплексного дослідження підсудностіі справ обгрунтовано нові теоретичні положення та розроблено пропозициї щодо вдосконалення правового регулювання застосування підсудності справ господарським судам України, значною мірою заповнено відповідну прогалину в науці господарсько-процесуального права.

Біографія автора

L.M. Nikolenko, Маріупольський державний університет

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри права та публічного адміністрування

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу