Відгук 1 на дисертаційну роботу Руцинської Т.П.

Автор(и)

  • B.V. Derevianko Навчально-науковий інститут права Сумського державного університету

Анотація

Статтею 6 Господарського кодексу України серед загальних принципів господарювання першим названо забезпечення економічної багатоманітності та рівний захист державою усіх субʼєктів господарювання. Тобто на сьогодні усі потенційні та діючі субʼєкти господарювання мають можливість вільно обирати будь-яку організаційно- правову форму, здійснювати діяльність на основі будь-якого майна, що використовуватиметься або використовується субʼєктом господарювання на основі права власності, господарського відання чи оперативного управління.

Стосовно рецензованої дисертаційної роботи важливим є те, що Господарським кодексом не забороняється утворення субʼєктів господарювання як з метою отримання прибутку, так і з метою досягнення певного економічного чи соціального ефекту без отримання прибутку. Це є нормальною європейською і світовою практикою, що засвідчує наявність демократичного вибору в економіці. А держава зобовʼязується забезпечити однакове трактування норм права по відношенню до субʼєктів господарювання, утворених на основі державного, комунального, колективного, приватного майна, в будь-якій організаційно-правовій формі та з будь-якою комерційною чи некомерційною метою.

Таким чином, потреби практики, законодавства і теорії господарського права, невирішені завдання, повʼязані з утворенням та функціонуванням громадських організацій, вимагають окремих додаткових досліджень.

З огляду на викладене кандидатська дисертація Т.П. Руцинської є не лише своєчасною, але й, безумовно, має значення для теорії господарського права.

Біографія автора

B.V. Derevianko, Навчально-науковий інститут права Сумського державного університету

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу