Відгук 2 на дисертаційну роботу Петренко Н.О.

Автор(и)

  • A.O. Zghama Міжнародний гуманітарний університет

Анотація

Активний розвиток та ускладнення правовідносин у сфері господарювання призводить до збільшення спорів, які виникють між їх суб'єктами. Навіть зараз, в період економічної кризи нашої держави та наднизького рівня довіри до судових органів, одним із найефективніших форм захисту залишається судовий захист.

Основним завданням судово-правової реформи є впровадження міжнародних стандартів незалежності судів, аналіз історичного досвіду становлення та розвитку національного правосуддя з метою вдосконалення судової влади. Досягнення поставлених завдань стане ефективним за умови комплексного теоретичного і практичного осмислення та вивчення окремих інститутів процесуального законодавства. В наведеному ракурсі особливого значення набуває саме інститут підсудності справ госодарським судам України.

У дисертаційному дослідженні здобувачкою здійснено комплексне теоретичне дослідження підсудності як інституту господарського процесуального права із урахуванням особливостей його практичного застосування. Зазначене надає особливої актуальності дисертаційному дослідженню, оскільки дисертанткою доводиться необхідність теоретичного осмислення норм про підсудність справ господарським судам при практичній реалізації даного інституту процесуального права.

З огляду на зазначене, кандидатська дисертація Н.О. Петренко є надзвичайно актуальною й, безумовно, має значення для теорії господарсько-процесуального пправа.

Біографія автора

A.O. Zghama, Міжнародний гуманітарний університет

кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри цивільного та господарського права і процесу

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу