Відгук 2 на дисертаційну роботу Майко Т. С.

Автор(и)

  • Ye. H. Tsokur Запорізький національний університет

Анотація

Проблема реформування місцевого самоврядування відповідно до сучасних вимог демократичного урядування, є одним із актуальних і пріоритетних напрямків розвитку сучасної політичної науки. Актуальність теми дисертації зумовлена соціально-економічними та політичними змінами в Україні, необхідністю вироблення ефективної моделі місцевого самоврядування. Обрана тема постійно перебуває в полі зору вчених, однак дослідження міської ради як одного з ключових інститутів локальної демократії потребує подальших ґрунтовних досліджень.

Досвід розвинених демократичних країн демонструє, що посилення ролі громадян у задоволенні потреб територіальної громади та покращенні життєвого рівня населення є важливим елементом розвитку місцевого самоврядування. Водночас для досягнення сучасних стандартів місцевого самоврядування необхідно здійснити перехід від вертикальної структури бюрократичного адміністрування до горизонтальної системи управління, яке базується на принципі субсідіарності, чіткому визначенні функцій, взаємних прав і обов'язків держави, місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, інститутів громадянського суспільства.

Здобувачем коректно, лаконічно й чітко визначені мета і завдання дисертації, предмет і об'єкт дослідження. Теоретико-методологічна база роботи є оптимальною з точки зору об'єктивності наукового пошуку у даній проблемі. Не викликають заперечень усі пункти наукової новизни.

Біографія автора

Ye. H. Tsokur, Запорізький національний університет

д-р політ. наук, доцент, завідувач кафедри політології

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу