Відгук 3 на дисертаційну роботу Кожухової Т.В.

Автор(и)

  • B. V. Burkynskyi Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України

Анотація

Людська цивілізація переживає складні часи. З одного боку, спостерігається в розвинених країнах бурхливі темпи наукового і технологічного прогресу, а з іншого, як не парадоксально, виявляються тенденції до економічної стагнації і навіть спаду в багатьох країнах і регіонах світу. Зросла нерівність серед країн світу. Поряд з вичерпанням деяких невідтворювальних природних ресурсів, труднощами їх відновлення, погіршується якість навколишнього середовища і соціальний стан їх народів.

Прагнення учених, міжнародних політичних кіл і державних діячів до активізації глобальної політики згладжування і навіть усунення нерівномірності економічного, соціального і духовного розвитку країн і народів, на жаль, бажаних результатів не принесло.

Вирішення цих проблем, що включають ліквідацію злиденності й голоду, боротьбу з нерівністю всередині країн і між ними, побудову справедливого і вільного від соціальних бар’єрів суспільства, захист прав людини і сприяння забезпеченню гендерної рівності й розширенню прав і можливостей жінок, забезпечення надійного збереження планети та її природних ресурсів, потребує значної кількості фінансових ресурсів. Незважаючи на значні зусилля світового співтовариства у сфері фінансування сталого розвитку, у багатьох країнах, особливо тих, що розвиваються, існують потреби в фінансових ресурсах з метою розвитку та підтримки сільського господарства, вирішення проблем водопостачання, санітарії та гігієни, охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, охорони навколишнього середовища. Потреби збільшення обсягів та підвищення ефективності фінансування сталого розвитку обумовлюють необхідність теоретико-методологічного та практичного опрацювання низки наукових проблем у цій сфері.

Беручи до уваги усе зазначене вище, тема дисертаційної роботи Кожухової Т.В. є актуальною як у теоретичному, так і у практичному аспектах.

Біографія автора

B. V. Burkynskyi, Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України

д.е.н., професор, академік НАН України, директор

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу