Відгук 2 на дисертаційну роботу Липницької Є.О.

Автор(и)

  • О. V. Garagonich Академія адвокатури України

Анотація

Економіко-правова система сучасної України перебуває в стані розвитку, що породжує необхідність постійно вдосконалювати правові норми, які регулюють статус та діяльність суб'єктів господарювання. В умовах економічних перетворень, що тривають в Україні, правовий статус підприємств з іноземними інвестиціями набуває усе більшого значення та потребує подальшого удосконалення відповідно до вимог практики з метою створення безпечних і сприятливих умов іноземного інвестування.

Чинне законодавство, яке регулює питання статусу і діяльності підприємств з іноземними інвестиціями, характеризується неузгодженістю та безсистемністю. Це обумовлює необхідність подальшого вдосконалення правових способів захисту прав та інтересів таких суб'єктів, їх відповідальності за зобов'язаннями, пов'язаними зі зійсненням ними господарської діяльності. 

Питання правового статусу фізичних осіб - підприємців з початку розбудови ринкової економіки в Україні тією чи іншою мірою були предметом дослідження як вчених-господарників, так і представників інших галузей юридичної науки. Проте в теорії господарського права та у практичній діяльності підприємств з іноземними інвестиціями залишаються проблеми, які необхідно вирішувати.

Вищевикладеним зумовлюється актуальність теми, обраної дисертанткою, та доцільність дисертаційного дослідження. Воно присвячено подальшому розвитку теоретичних засад та обґрунтуванню практичних рекомендацій щодо вдосконалення правового статусу підприємств з іноземними інвестиціями.

Біографія автора

О. V. Garagonich, Академія адвокатури України

професор кафедри цивільного, господарського права та процесу, к.ю.н., доцент

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-21

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу