Відгук 1 на дисертаційну роботу Пилипак В.П.

Автор(и)

  • L.S. Ostrovska Чорноморський національний університет імені Петра Могили

Анотація

Дисертація є першою спробою комплесного вивчення семантичної опозиції 'тут' - 'там' і механізмів її трансформації в семантичну опозицію 'там' - 'тут' на матеріалі української мови. Важливість т актуальність дослідження типологічних особливостей реалізації цієї семантики на лексико-семантичному та граматичному рівнях української мови в різних дискурсах не викликає сумнівів.

Новизна наукових оложень дисертаційної роботи полягає в тому, що вперше в українському мовознавстві запропоновано егоцентричне розуміння природи семантичної опозиції 'там' - 'тут', подано контекстуально-ситуативні реалізації семантичної опозиції 'там' - 'тут' з урахуванням прагматичних мотивів суб'єкта мовлення, визначено специфіку трансформацій семантичної опозиції 'тут' - 'там' в семантичну опозицію 'там' - 'тут' на матеріалі української мови.

Дисертаційна робота має логічно й формально впорядковану структуру, що відображає етапи дослідження, детальний аналіз фактичного матеріалу, його теоретичне осмислення, узагальнення й формування висновків.

Біографія автора

L.S. Ostrovska, Чорноморський національний університет імені Петра Могили

кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри української філології, теорії та історії літератури

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-03-15

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу