Відгук 2 на дисертаційну роботу Борзенко О.О.

Автор(и)

  • S.O. Yakubovskyi Одеський національний університет імені І.І. Мечникова

Анотація

Актуальність теми дисертаційної роботи визначається тим, що на сьогодні відбуваються великі зміни у співвідношення економіки І географічного простору; виникають форми особливих типів конфліктів у світовій політиці - геоекономічних конфліктів в глобальному масштабі, підвищується міжнародна конкурентоспроможність держави в умовах глобалізації економіки, змінюється роль політики та економіки у сфері міжнародних відносин, формування системи стратегічних пріоритетів та основ глобального управління.

Борзенко Олена Олександрівна у дисертаційній роботі поставила та вирішила комплекс завдань, які пов’язані з розробкою методології системного дослідження геоекономічних імперативів функціонування фінансових ринків, а також обґрунтування на цій основі геоекономічних стратегій їх інтеграції у глобальному економічному просторі в умовах його нестабільності і турбулентності.

Детальне ознайомлення із дисертацією та авторефератом Борзенко О.О. дозволяє зробити висновок, що логіка дослідження визначена її метою та завданнями. Структура роботи послідовно розкриває вирішення поставлених завдань, які дозволили автору провести поглиблене дослідження сучасних підходів до геоекономічних імператив функціонування та формування фінансових ринків, виокремити теоретичні, методичні та практичні аспекти їх відображення. Обґрунтованість наукових висновків, положень і рекомендацій, викладених у дисертаційному дослідженні, та їх достовірність підтверджується чітким окресленням об’єкту і предмету дослідження.

Біографія автора

S.O. Yakubovskyi, Одеський національний університет імені І.І. Мечникова

завідувач кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин, доктор економічних наук, професор

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу