Відгук 1 на дисертаційну роботу Ігнатенко Д.Є.

Автор(и)

  • N.B. Ivanytska Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету

Анотація

Лінгвістичний дискурс сьогодення рясніє багатьма напрямами і тенденціями, проте актуальними невипадково визнають ті наукові студії, в яких дослідницький вектор спрямовано на комплексні міжмовні дослідження традиційно виокремлюваних мовних одиниць, зокрема фразеологізмів, з позицій антропоцентризму. Перспективними як з точки зору теорії, так і практики, постають проблеми виявлення механізмів міжрівневої системної взаємодії в семантичній та формальній структурі певних груп фразеологізмів, покликаних акцентувати на особливостях протікання процесуальної ознаки.

Очевидним є те, що для лінгвістів, які працюють у царині зіставного мовознавства, власна методологія якого вибудовується на продуктивному симбіозі вітчизняних і зарубіжних досягнень у теорії номінації, відкриваються приховані горизонти дослідження. Залучені до міжмовного зіставлення традиційні, усталені поняття мають унікальну здатність до оновленої інтерпретації, оскільки на тлі контрастивного аналізу набуває глибшого осмислення їхня семантика та структура, увиразнюється прагматичний потенціал та розкривається функціональна палітра.

У цьому контексті актуальність дисертаційної роботи Д.Є. Ігнатенко не викликає заперечень. Варто взяти до уваги і той факт, що на теренах сучасної компаративістики бракує дисертаційних робіт, у яких фразеологічні одиниці як засоби вторинної номінації дістають власне лінгвістичної інтерпретації. 

Біографія автора

N.B. Ivanytska, Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету

доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри іноземної філології та перекладу

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу