Відгук 2 на дисертаційну роботу Шматко І.В.

Автор(и)

  • L.D. Malevych Національний університет водного господарства та природокористування

Анотація

У XXI столітті все більше зростає роль і значення наукової термінології, адже спеціальні найменування становлять найдинамічнішу й найактивніше поповнювану частину лексичного фонду, виступають потужним засобом інтелектуалізації й неологізації розвинених сучасних мов, а також об’єктом унормування, кодифікації і стандартизації на національному й міжнародному рівнях.
Ці процеси мають і суто національний вимір: на сучасному етапі розвитку української лінгвістики дослідники звертають посилену увагу на всебічний аналіз номінативних одиниць, що репрезентують специфіку національного фахового словника. Потреби різноаспектного вивчення української галузевої лексики закономірно зумовлено процесами державотворення та утвердження української літературної мови в усіх сферах державно-політичного, наукового та культурного життя суспільства.
З огляду на це актуальність теми дисертаційної праці І. В. Шматко не викликає сумнівів. Українська термінологія бджільництва як одна з найдавніших природно сформованих підсистем української мови, яка активно розвивається і сьогодні, потребує комплексного лінгвістичного дослідження, з’ясування історії її становлення, особливостей системної організації та способів творення термінів. Докладне осмислення досить складного предмета дослідження - формування, системно-структурної організації та розвитку української термінології бджільництва - дали змогу дослідниці чітко визначити мету роботи.

Біографія автора

L.D. Malevych, Національний університет водного господарства та природокористування

кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри українознавства

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу