Відгук 2 на дисертаційну роботу Шиманської К.В.

Автор(и)

  • S.E. Sardak Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

Анотація

Дослідження процесів міжнародної міграції завжди здійснювалося в сфері міжнародних економічних відносин, а в умовах геоекономічних трансформацій останніх десятиріч почало набувати усе більшого значення і привертає увагу науковців. Численні проблеми, які виникають від міжнародної міграції людських ресурсів, свідчать, що механізми регулювання міграційних процесів га глобальному та національних рівнях не є досконалими та неадаптовані до сучасних релігійних, культурних, економічних, політичних і правових викликів. Такий стан можна пояснити недоліками концептуалізації теоретичного базису, який би враховував і висвітлював революційні та еволюційні геоекономічні трансформації.
Актуальність теми дисертації зумовлена безпрецедентним зростанням чисельності міжнародних мігрантів і переформатуванням їх економічної поведінки у приймаючих країнах, що відбувається внаслідок розгортання глобальних тенденцій транснаціоналізації, глобалізації, інтелектуалізації та інформатизації світової економіки, а також пов’язано зі зміною клімату та розгортанням НТП, внаслідок чого підвищується мобільність населення.
З огляду на вищенаведене, всебічне теоретичне вивчення стану і перспектив міжнародної міграції людських ресурсів в умовах геоекономічних трансформацій, є нагальною науковою проблематикою сьогодення.

Біографія автора

S.E. Sardak, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

доктор економічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри економіки, підприємництва та управління підприємствами

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу