Відгук 1 на дисертаційну роботу Махонюка О.В.

Автор(и)

  • L.I. Beztelesna Національний університет водного господарства та природокористування Міністерства освіти і науки України

Анотація

Зростання міграційної активності населення — характерна ознака функціонування не лише нашого суспільства, але й світу загалом. Звісно, що зростання потреб населення у міграційній активності, реалізація цієї активності породжують попит на супутні послуги, котрі її супроводжують. Відповідно зростає пропозиція таких благ. Економічним механізмом взаємодії попиту і пропозиції на послуги, що супроводжують міграційну мобільність населення є ринок. Отож, формування ринку міграційних послуг є закономірним процесом обслуговування сучасної міграційної активності населення різних держав світу.

В Україні у задоволенні попиту населення на міграційні послуги бере участь велика кількість суб’єктів ринку. Основним серед них є держава. Її інституції формують не лише пропозицію міграційних послуг, але й визначають правила реалізації міграційної активності населенням і взаємодії усіх інституцій у цьому процесі. Саме держава зобов'язана переглядати ці правила та змінювати їх, з огляду на новітні виклики, стимулювати розвиток ринку міграційних послуг.

Увага наукової спільноти до вивчення ринку міграційних послуг є наразі необґрунтовано низькою. Фахівці оперують переважно традиційними підходами до дослідження різноманітних видів, форм та проявів міграції населення, залишаючи поза увагою інституційні, соціально-економічні та фінансові аспекти формування та розвитку ринку міграційних послуг.

Саме недостатня наукова обґрунтованість проблеми, її поліаспектність та практична значущість обумовлюють необхідність її вирішення, підкреслюють актуальність та визначають напрями дисертаційної роботи Махонюка Олександра Володимировича.

Біографія автора

L.I. Beztelesna, Національний університет водного господарства та природокористування Міністерства освіти і науки України

доктор економічних наук, професор кафедри трудових ресурсів і підприємництва

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу