Відгук 1 на дисертаційну роботу Гонтюк В.А.

Автор(и)

  • O. M. Yastremska Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця Міністерства освіти і науки України

Анотація

Актуальним питанням управління людськими ресурсами є визначення їх потенціалу, що ґрунтується на професійних й особистісних компетентностях. Своєчасна інформація про реальний стан кадрового потенціалу підприємства й окремих його елементів дозволить менеджерам об'єктивно оцінювати можливості в сфері використання людських ресурсів, цілеспрямовано керувати їх характеристиками.

Співвідношення величини кадрового потенціалу і кінцевих результатів його функціонування створить комплексне уявлення про ступінь використання робочої сили, дасть можливість визначити напрямки оптимізації структури кадрового потенціалу і шляхи його подальшого розвитку. Однак на більшості вітчизняних підприємств відсутній практичний досвід оцінки кадрового потенціалу, система показників аналізу, яка не враховує сучасні здобутки у сфері управління персоналом, а саме – компетентнісний підхід, що утруднює процес управління і створення умов для повної реалізації потенційних можливостей персоналу.

Це підтверджує актуальність теми дисертації Гонтюк В.А., оскільки вона спрямована на розв’язання конкретного науково-практичного завдання, що полягає у подальшому розвитку і розробленні теоретичних, науково-методичних і практичних рекомендацій з управління кадровим потенціалом підприємств на основі компетентнісного підходу. Його вирішення дозволить власникам и топ-менеджерам підприємств розширити інформаційну базу прийняття управлінських рішень, підвищити їх обґрунтованість щодо управління персоналом.

Біографія автора

O. M. Yastremska, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця Міністерства освіти і науки України

доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту, логістики та економіки

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу