Відгук 2 на дисертаційну роботу Аветисян М. Р.

Автор(и)

  • N.O. Herasymenko Інститут економіко-правових досліджень Національної академії наук України

Анотація

Беручи до уваги той факт, що ключовою ознакою господарської діяльності є організоване використання власності з метою виготовлення та реалізації продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність, обрання організаційно-правової форми ведення господарської діяльності є одним з першочергових та важливих завдань майбутнього суб’єкта господарювання. Саме від цього вибору залежить порядок і створення, і державної реєстрації, і діяльності, і реорганізації та ліквідації суб'єктів господарювання.

На законодавчому рівні представлені різні види організаційно-правових форм господарювання, але правові норми, які регулюють широкий спектр пов’язаних питань, розгалужені по різних нормативно-правових актах. Тому потенціальному суб'єкту господарювання дуже складно визначитися з оптимальною формою ведення майбутнього бізнесу (чи здійснення некомерційної господарської діяльності). Водночас використання права вільного вибору форми ведення господарювання тягне за собою 

настання відповідних обов’язків, передбачених законодавством, наприклад щодо ведення бухгалтерського обліку, порядку розподілу прибутку підприємства, порядку формування та використання стартового капіталу, відповідальності за грошовими зобов’язаннями тощо.

Правова визначеність щодо змісту, видів, меж, критеріїв обрання організаційно-правової форми господарювання та обізнаність із цими положеннями учасників господарських відносин є важливою гарантією стабільності господарського обороту, зміцнення правового порядку у сфері економіки.

Вищезазначене свідчить про те, що обрана дисертанткою тема дослідження є надзвичайно важливою та актуальною як для теорії господарського права, так і для практики.

Біографія автора

N.O. Herasymenko, Інститут економіко-правових досліджень Національної академії наук України

старший науковий співробітник відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки, кандидат юридичних наук

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу