Відгук 1 на дисертаційну роботу Стадника І.М.

Автор(и)

  • І. М. Жаровська Національний університет «Львівська політехніка»

Анотація

Права людини є особливим надбанням людства, що роками викристалізовувались та удосконалювались у зв’язку із постійним прагненням людини убезпечити своє належне існування. Питання прав та свобод людини у сучасному глобалізаційному суспільстві та при визнаній державній ідеології верховенства права має особливо вагоме значення. Дотримання прав людини у державі є певним індикатором її розвитку як у правовому полі, так і загалом, що підкреслює важливість цього інституту у світовому масштабі.
Одним із таких основних прав людини є право на особисте життя (право на приватність), правове регулювання якого передбачено нормами різних галузей права. Існуючий нормативний масив, який регулює право на недоторканність особистого життя, досить великий, проте деякі акти не узгоджені між собою, деякі потребують зміни чи доповнення, інші підлягають скасуванню як такі, що суперечать Конституції України, міжнародним стандартам у сфері захисту основних права і свободи людини.
Крім того, аналіз науково-теоретичної бази свідчить про відсутність комплексного дослідження конституційного права на особисте життя і його захисту. Все це обумовлює актуальність обраної І. Стадником теми дисертаційного дослідження, яка відповідає потребам сучасної науки конституційного права.

Біографія автора

І. М. Жаровська , Національний університет «Львівська політехніка»

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри теорії права та конституціоналізму

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-10-06

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу