Рецензія 1 на дисертацію Мозгової Н.А.

Автор(и)

  • І. Ф. Коваль Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Соціальне підприємництво являє собою вид підприємницької діяльності, яка покликана вирішувати соціальні проблеми та задовольняти потреби суспільства. Воно дозволяє поєднати економічний інтерес суб’єкта господарювання і певну соціальну місію у вигляді виробництва соціально значущих товарів або надання соціально значущих послуг. Організації, що здійснюють соціальне підприємництво, створюють робочі місця для вразливих категорій населення, використовують результати своєї діяльності для соціальних змін, реінвестуючи частину своїх прибутків у вирішення соціальних проблем. Але це пов’язано з певними ризиками для суб’єктів, оскільки реалізація громадських проектів є зазвичай неприбутковою. Зазначені особливості мають бути належним чином враховані у процесі формування державної політики підтримки соціальних підприємств та підприємців.
В Україні рух соціального підприємництва формується поступово, проте така діяльність це не отримала відчутного розвитку.
Тема дисертаційної роботи є актуальною, своєчасною і надзвичайно важливою для розвитку соціального підприємництва в Україні.

Біографія автора

І. Ф. Коваль , Донецький національний університет імені Василя Стуса

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри цивільного права і процесу, декан юридичного факультету

Опубліковано

2023-12-07

Номер

Розділ

Рецензії