Рецензія 1 на дисертацію Рябова Д.С.

Автор(и)

  • Т.В. Михайліна Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Останнім часом в Україні актуалізуються питання реформування правової системи, коли увага у наукових дослідженнях приділяється не вузьким прикладним, а фундаментальним моментам. Тим не менше, більшість наукових праць зосереджується саме на системі права, як нормативній основі правової системи, у той час, як питання юридичної практики нерідко залишається поза доктринальною увагою. Саме цю суттєву прогалину покликано усунути дослідження Рябова Дмитра Сергійовича, яке розглядає не вузькоспеціальні, а широкі, базисні питання юридичного обслуговування суб’єктів господарювання.
Слід зазначити, що тривалий час подібна діяльність розумілася у вітчизняній юридичній науці як правова робота, проте у дисертаційному дослідженні пропонується більш сучасний підхід, трактування подібної діяльності через надання юридичних послуг (у разі здійснення зовнішнього обслуговування суб’єктів господарювання) або трудових відносин (у разі здійснення внутрішнього обслуговування суб’єктів господарювання).
Таким чином, тематика дисертаційної роботи Рябова Дмитра Сергійовича є актуальною, своєчасною та такою, що потребує дослідження.

Біографія автора

Т.В. Михайліна , Донецький національний університет імені Василя Стуса

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри теорії, історії держави і права та філософії права

Опубліковано

2024-01-18

Номер

Розділ

Рецензії