Рецензія 2 на дисертацію Рябова Д.С.

Автор(и)

  • Ю.М. Павлюченко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

В сучасних умовах охоплення юридичним обслуговуванням всіх процесів та відносин під час організації та здійснення господарської діяльності відіграє ключову роль в забезпеченні досягнення її результатів, а також належного рівня захищеності прав та інтересів суб’єктів господарювання. Юридичне обслуговування можна розглядати невід’ємною складовою стратегії успішної господарської діяльності, що сприяє сталому розвитку, запобігає порушенню законодавчих приписів і виникненню юридичних конфліктів.
У юридичній науці питання юридичного обслуговування суб’єктів господарювання є недостатньо дослідженими. Нечисленні наукові праці присвячені співвідношенню понять правової роботи та юридичного обслуговування або окремим аспектам чи напрямам юридичного обслуговування. Проте загальнотеоретичні питання юридичного обслуговування суб’єктів господарювання та основні його напрями з урахуванням сучасного стану сфери господарювання та нагальних потреб суб’єктів господарювання потребують самостійного наукового аналізу та осмислення.
Отже, викладене підтверджує актуальність обраної теми дисертаційного дослідження, метою якого є обґрунтування нових науково-теоретичних положень щодо юридичного обслуговування суб’єктів господарювання та розробці напрямів удосконалення законодавчого регулювання цих питань.

Біографія автора

Ю.М. Павлюченко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри господарського та адміністративного права

Опубліковано

2024-01-18

Номер

Розділ

Рецензії