Рецензія 1 на дисертацію Козлова О.С.

Автор(и)

  • Т. В. Міхайліна Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Механізм правового забезпечення конституційного права на належні безпечні і здорові умови праці в Україні в умовах війни як ніколи є важливим. Одним із його дієвих елементів є юридична відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
У вітчизняній правовій науці ще не проводилося комплексне наукове дослідження юридичної відповідальності за порушення законодавства про охорону праці. Автором було своєчасно запропоновано наукове вирішення теоретичних і практичних проблем у цій сфері з розробкою пропозицій удосконалення відповідного законодавства.
Враховуючи сучасні виклики трудовим відносинам, автор запропонував дієвий підхід до правового регулювання охорони праці із запровадженням комплексного планування, фінансування та реалізації профілактичних заходів щодо попередження порушень законодавства про охорону праці із застосуванням «поглибленої процедури належної обачності», ризикорієнтованого підходу у системі управління охороною праці.
Тема дисертаційної роботи є актуальною, своєчасною і надзвичайно важливою для розвитку соціального підприємництва в Україні.

Біографія автора

Т. В. Міхайліна , Донецький національний університет імені Василя Стуса

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри теорії, історії держави і права та філософії права

Опубліковано

2024-02-12

Номер

Розділ

Рецензії