Рецензія 2 на дисертацію Братчук У.П.

Автор(и)

  • М. Є. Шкурат Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

У сучасному глобалізованому світі трансформація фінансової архітектури набуває першочергового значення через постійні виклики, що відбуваються на міжнародному фінансовому ринку. Глобальні імперативи, які визначають напрямок та характер таких трансформацій, складні та багатоаспектні, враховуючи вплив різних факторів, таких як політичні, економічні, соціокультурні та технологічні. За таких умов, досягнення стабільності в глобальній фінансовій архітектурі досягається за рахунок розуміння даних детермінант та їх аналізу; через розробку стратегій, спрямованих на досягнення міжнародної фінансової стабільності та розвитку.
Важливою умовою регулювання постає роль міжнародних інституцій та національних економік. Інтереси останніх диференціюються за рівнем розвитку, економічними стратегіями та політичними амбіціями, тому розуміння динамічних взаємозв'язків є ключовим для ефективного реагування на виклики та формування майбутньої глобальної фінансової архітектури. Окрім того, принципи справедливості, рівності та ефективності мають бути основою будь-яких стратегій трансформації, що мають на меті покращення світової фінансової архітектури та забезпечення стабільного економічного розвитку на світовому рівні.
У зв’язку з вищевикладеним актуальною представляється проблема розвитку теоретико-методологічних та практичних підходів трансформації світової фінансової архітектури.

Біографія автора

М. Є. Шкурат , Донецький національний університет імені Василя Стуса

кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри міжнародних економічних відносин

Опубліковано

2024-03-13

Номер

Розділ

Рецензії