Рецензія на дисертацію Бевз Ю.В.

Автор(и)

  • Л. О. Нікітенко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Однією із ключових ознак сучасного демократичного суспільства виступає політичний плюралізм, кажучи про який, мова завжди йде про багатоманітність політичних сил. Показником існування політичного плюралізму в державі виступає безперешкодне функціонування в політичному просторі значної кількості політичних партій, що відстоюють інтереси різних груп населення. Політичні партії, будучи складовими як політичної системи, так і громадянського суспільства, виступають провідниками у процесі взаємодії держави та її громадян. Вони є тим інструментом, завдяки якому забезпечується участь громадян у політичному житті, а також вираз волі усього народу, що є фундаментом демократії.
Свобода діяльності політичних партій багато в чому залежить від рівня нормативної регламентації конституційно¬-правового статусу політичних партій і способу законодавчого регулювання їхньої діяльності.
Дисертаційна робота Бевз Юлії Володимирівни на тему «Конституційно-правові засади організації та діяльності політичних партій» у повній мірі відповідає спеціальності 081 «Право» та вимогам п.п. 6, 7, 8 і 9 Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 р. № 44, а її авторка заслуговує на присудження їй наукового ступеня «Доктор філософії».

Біографія автора

Л. О. Нікітенко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри конституційного, міжнародного і кримінального права

Опубліковано

2024-03-20

Номер

Розділ

Рецензії