Відгук 3 на дисертацію Бевз Ю.В.

Автор(и)

  • О. В. Щербанюк Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Анотація

Політичні партії є невід’ємним інститутом демократії та відіграють важливу роль у процесі взаємодії держави і громадянського суспільства, оскільки саме завдяки ним існує та удосконалюється система зв’язків держави з народом із врахуванням, з одного боку, інтересів громадян, а з іншого – реалізації програмних цілей партій, тому в цьому контексті цілком виправдано звернення до конституційно-правових засад організації та діяльності політичних партій.
Сьогодні, у контексті руху України до євроінтеграції, важливим є процес залучення інституцій громадянського суспільства до реалізації державної політики, розуміння процесу її вироблення в Європейському Союзі, усвідомлення європейських норм і стандартів прийняття політичних рішень. Політичним суб`єктом, який якнайкраще може реалізувати це завдання, виступають політичні партії, оскільки саме вони, беручи участь в електоральному процесі, виражають суспільні вимоги та передають їх до представницьких органів влади, беручи безпосередню участь у їх формуванні.
У зв’язку з вищевикладеним актуальною представляється проблема конституційно-правових засад організації та діяльності політичних партій.

Біографія автора

О. В. Щербанюк , Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри процесуального права

Опубліковано

2024-03-20

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу