Рецензія 2 на дисертацію Швець К. А.

Автор(и)

  • Ю. В. Окуньовська Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Аналіз моделей публічної політики є одним із актуальних міждисциплінарних теоретико-прикладних об’єктів сучасних досліджень, який допомагає висвітлити і пояснити складність та багатоаспектність процесу прийняття та впровадження рішень у сфері публічного управління, сприяти прогнозуванню та оцінці ефективності і результативності політики. Ефективність адаптації моделей орієнтовані на управлінські концепції NPM та GG залежить від рівня інституціоналізації акторів публічного поля та форм їх взаємодії, а також від диверсифікації методів публічного управління в державі, що забезпечує маневреність, гнучкість, емерджентність системи. Інституціональний дизайн сучасної української публічної політики ще не має завершеної конструкції, під впливом ендогенних і екзогенних факторів він постійно видозмінюється, набуваючи нових інституціональних і змістових форм своїх компонентів. Він також є суперечливим, нестабільним і малоефективним з точки зору керованості і регульованості, проте має деякі позитивні тенденції зміни якості публічного капіталу.
Україна, особливо в умовах війни, потребує професійно підготовлених політиків і управлінців, які кваліфіковано могли б брати участь у підготовці та прийнятті суспільно-політичних рішень. Все сказане вище підтверджує актуальність дисертаційного дослідження.
Дисертаційна робота Швець Катерини Андріївни на тему «Адаптація моделей публічної політики в сучасних умовах» є актуальною та містить нові науково обґрунтовані результати проведених здобувачкою досліджень, а саме: обґрунтування та розробка теоретико-методологічного забезпечення, науково-методичних основ i практичних рекомендацій щодо адаптації національної моделі публічної політики України до сучасних умов.

Біографія автора

Ю. В. Окуньовська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

кандидат політичних наук, доцент, доцент кафедри політології та державного управління

Опубліковано

2024-04-11

Номер

Розділ

Рецензії