Відгук 2 на дисертаційну роботу Новошицької В.І.

Автор(и)

  • T.V. Stepanova Одеський національний університет імені І.І. Мечнікова

Анотація

Забезпечуючи захист прав та законних інтересів суб'єктів господарювання, держава визначає шляхи, якими досягається стабільність господарського обігу. Подана до захисту робота зачіпає один із найбільш важливих інститутів, завдяки якому досягається зазначена вище стабільність - відшкодування збитків у сфері господарювання, оскільки її наявність дисциплінує суб'єктів господарювання при виконанні умов господарських договорів.

З одного боку, відшкодування збитків - це вид господарсько-правової відповідальності, чітко визначений законом.

З іншого боку, окремі положення Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України та деяких підзаконних нормативно-правових актів щодо складу збитків, умов їх відшкодування у сфері господарювання, порядку розрахунку та добровільного відшкодування збитків містять низку суперечностей та інших недоліків, які потребують усунення, уточнення чи конкретизації. Одночасно удосконалення потребують теоретичні засади відшкодування збитків у сфері господарювання. В науці відсутнє комплексне дослідження питань відшкодування збитків у цій сфері в нових економічних умовах, що склалися в Україні.

Таким чином, потреби практики, законодавства і теорії господарського права, невирішені завдання, пов'язані з відшкодуванням збитків у сфері господарювання, вимагають окремих додаткових досліджень.

Вищевикладеним обумовлюється актуальність теми, обраної дисертанткою В.І. Новошицькою, та доцільність дисертаційного дослідження.

Біографія автора

T.V. Stepanova, Одеський національний університет імені І.І. Мечнікова

кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри адміністративного та господарського права

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу