Відгук 2 на дисертаційну роботу Українець Л.А.

Автор(и)

  • Yu.V. Makohon Маріупольський державний університет

Анотація

Динаміка участі України в процесах глобальної економічної інтеграції обумовлює необхідність модернізації зовнішньоторговельної стратегії співробітництва України з найважливішими партнерами при неодмінному збереженні економічної безпеки держави. Це питання набуває особливої актуальності внаслідок кризових явищ в Європейському Союзі та уповільнення процесу євроінтеграції України. Стратегічний розвиток національної економіки в умовах геополітичних змін передбачає активізацію участі в інтеграційних процесах не лише з Європейським Союзом, але і з іншими мегарегіональними утвореннями та країнами. Відповідно, потрібна розробка доповнюючих стратегій двостороннього економічного співробітництва України з домінуючими країнами-центрами глобальної економіки, однією з яких є Китайська Народна Республіка (КНР).

Наведене вище підтверджує актуальність і своєчасність дисертації Лілії Анатоліївни Українець, яка спрямована на теоретичне та прикладне обґрунтування наслідків міжнародної економічної експансії КНР в країни, що розвиваються,  і визначення на цій основі стратегічних пріоритетів трансформації зовнішньоекономічних відносин України з КНР.

Біографія автора

Yu.V. Makohon, Маріупольський державний університет

доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, почесний професор Харбінського університету комерції (КНР), професор кафедри економіки та міжнародних економічних відносин

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу