Відгук 2 на дисертаційну роботу Подоляк А.В.

Автор(и)

  • O. V. Harahonych Академія адвокатури України

Анотація

У науці господарського права, як у межах доктрини, так і нормотворчості спостерігається незбалансоване висвітлення правового режиму та тлумачення сутності використання чужого майна у сфері господарювання. Відносини у сфері використання чужого майна при здійсненні господарської діяльності вже протягом тривалого часу є предметом нормативного впорядкування та наукового дослідження, проте так і не знайшли ні належного розкриття в українській юридичній науці, ні належного законодавчого закріплення.

Відтак назріла нагальна потреба теоретичного переосмислення питань господарсько-правового регулювання використання чужого майна у сфері господарювання, вироблення правовою наукою конкретних пропозицій по вдосконаленню чинного законодавства.

Окремі правові аспекти здійснення господарської діяльності з використанням чужого майна досліджували вітчизняні та зарубіжні науковці. Проте, незважаючи на те, що зазначене майно становить значну і досить вагому частину майна, що використовується при здійсненні господарської діяльності, комплексне дослідження питань правового регулювання використання чужого майна у сфері господарювання, яке б враховувало сучасні потреби економіки, відсутнє. Актуальність аналізу цих питань підсилюється і необхідністю якісної модернізації господарського законодавства.

Біографія автора

O. V. Harahonych, Академія адвокатури України

кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри цивільного, господарського права та процесу

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу