Відгук 3 на дисертаційну роботу Риндзак О.Т.

Автор(и)

  • O. A. Hrishnova Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Анотація

Активізація міграції є феноменом нинішнього етапу розвитку людства. Вона торкається різних сфер суспільного життя та взаємодії людини з технологіями. Міграція у різних, в т.ч. новітніх формах, трансформує просторові аспекти, змінює сприйняття часової площини. У інтеграційному сенсі міграція набуває ролі драйвера, а в соціальному – нового функціонального значення. Міграційна політика – потужний інструмент як людського розвитку, так і економічного зростання. Для суспільств, які перебувають в умовах затяжних реформаційних перетворень, в пошуках власної ніші у висококонкурентному світі, досконала міграційна політика потребує пошуку шляхів протидії втратам інтелектуально-демографічного потенціалу як стратегічного ресурсу подальшого розвитку.

Хоча дослідження різних аспектів міграційної політики, як і напрямів євроінтеграції, є актуальними напрямами наукових розробок в Україні, застосування концепції превентивного міграційного менеджменту, розвиток методології діагностики реалізації міграційної політики на засадах положень інституційної теорії та концепції інгібування міграційних втрат (як і інші здобутки авторки), піднімають проблематику міграційної політики на новий рівень пізнання.

Вказані обставини і визначають безперечну актуальність, наукову і соціальну значимість обраної Риндзак О. Т. теми та її дисертаційного дослідження загалом.

Біографія автора

O. A. Hrishnova, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

доктор економічних наук, професор кафедри економіки підприємства

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу