Висновок про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів.

Автор(и)

  • R.F. Gryniuk Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • I.V. Matsyshyna Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Наукова новизна дослідження політики управління постконфліктними територіями полягає у питанні стратегій реінтеграції окремих районів Донецької та Луганської областей та території Криму в українське державне та правове поле. У вітчизняному науковому дискурсі переважають дослідження, спрямовані на всебічний розгляд власне конфлікту на Сході України, в той час мало уваги приділено політико-правової постконфліктної реальності для українського суспільства. У цьому контексті саме управлінські практики в умовах переходу від стану конфлікту до стану рівновісності політичної системи, дозволяють проаналізувати правові, економічні та соціальні підсистеми, а також інституційну діяльність у постконфліктний період.

Тема дисертації Михальської Валерії Владиславівни та поставлена мета, є актуальними та затребуваними на національному та міжнародному рівнях. 

llayrcoea HoBI{3Ha 4ocni4xens.s noriruKr{ ylpasriHHq nocrr<oHsrirrunruvrreprzropiruu rloJltrae y nurauni crparerifi peinrerpaqii oKpeMr,rx pafionin[oueqxoi ra Jlyrancrr<oi o6nacrefi ra repr4ropii Kpzvry n yxpaiHcbKe AepxaBHeTa rlpaBoBe IIoJIe. y nirvusurrrotvty HayKoBoMy 4racr<ypci nepeBalr{arorbAocrriAxeHH-s, crp.f,NaoeaHi na sce6i.trufi posrnrA Bnacue roHsnixry na CxoaiYr<painz, s rofi qac MaJIo yBarr4 upra4ineHo uoliruro-lpaBo oi nocrxon$nirrnoipeanbHocri 4lx yrpaiHcrKoro cycuinrcrsa. Y rlboMy KoHreKcri caue yupaenincrxinpaKrI{KI4 B yMoBax nepexoAy siA craHy xoH$nirry Ao craHy pienoaiurocriuoliruqnoi czcreMl4, Aq3BoJlf,rorb npoanani3yBarr4 npanoei, ercoHol,ri.rHi Tacor{ialrui ni4clacrevu, a raKox( incrzryuifiny 4irnrnicrr y nocrKou$nirrnufinepio4. 

Біографії авторів

R.F. Gryniuk, Донецький національний університет імені Василя Стуса

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри конституційного, міжнародного і кримінального права, ректор ДонНУ імені Василля Стуса

I.V. Matsyshyna, Донецький національний університет імені Василя Стуса

кандидат політичних наук, доцент, доцент кафедри політології та державного управління

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Висновок