Відгук 2 на дисертаційну роботу Гайду Г.В.

Автор(и)

  • I.M. Zharovska Інститут права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка»

Анотація

Сучасна Україна наразі постійно стикається з посиленими протестними настроями громадян, що зумовлено соціально-економічною та політичною нестабільністю, тривалою кризою функціонування державних інституцій. Тож, актуальність теми дисертації Гайду Г.В. є безумовною. Розробка тематики такого характеру покликана, по-перше, привернути увагу до детермінантів цих процесів у державі, а по-друге, розробити ефективні механізми реалізації реального народовладдя в Україні, включаючи у крайньому випадку і право на спротив.

Останніми роками протести та революції етали невід’ємною частиною життя людей майже в усіх країнах світу. Тому необхідно визначитися, наскільки подібні тенденції є позитивними чи негативними, і які форми спротиву стимулюють державу, є виразом функціонування громадянського суспільства, а які - дестабілізують суспільне життя та(або) є загрозою для конституційного ладу.

Складність та неоднозначність обраної дисертанткою тематики підтверджується також існуванням у правовій і політичній реальності України дій та явищ, які зовні нагадують реалізацію права на суспільний спротив, але насправді створюються різними особами, спільнотами, рухами для привернення до себе уваги, з політичною метою, або виключно для дестабілізації ситуації у державі.

Біографія автора

I.M. Zharovska, Інститут права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка»

доктор юридичних наук, професор, професор кафедри теорії,
історії та філософії права 

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу