Відгук 2 на дисертаційну роботу Оверковського К.В.

Автор(и)

  • L.D. Rudenko ННІ права СумДУ

Анотація

Інновації є необхідною складовою розвитку економіки, набуття конкурентної переваги, а у певних випадках умовою економічного виживання суб'єктів господарювання. В основі конкуренції пошук нових технологій для отримання пріоритету на певному ринку товарів та послуг. Достатньо вказати, що більшість провідних світових транснаціональних корпорацій вкладають сотні мільйонів та мільярдів доларів США зі строками окупності до десяти років і більше при випуску нової продукції. Звідси випливає очевидне значення правового забезпечення введення прав промислової власності в господарський оборот, адже без цього неможлива комерціалізація та реалізація таких прав.

Незважаючи на наявність великої кількості нормативно-правових актів у сфері права інтелектуальної власності, низка положень щодо введення в оборот прав промислової власності є декларативними без належного механізму реалізації або застарілими у контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС, розвитку інформаціних технологій. Господарська та правозастосовча практика також вказують на недосконалість нормативно-правових актів у цій сфері.

Викладене вказує, що тема дисертації є актуальною, має як теоретичну, так і практичну цінність.

Біографія автора

L.D. Rudenko, ННІ права СумДУ

кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу