Відгук 2 на дисертаційну роботу Ткачука Г.В.

Автор(и)

  • L.D. Rudenko ННІ права СумДУ

Анотація

Актуальність наукового аналізу питань, що розкриті в дисертаційному дослідженні, обумовлена необхідністю формування цивілізованого ринкового середовища та правової культури реалізації та захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності, необхідністю включення національних суб’єктів господарювання у глобальний ринок інноваційних продуктів, постійним зростанням кількості зареєстрованих прав на торговельні марки, недосконалістю національного законодавства у сфері прав на торговельні марки.

Законодавство у сфері права на торговельні марки як частина законодавства у сфері права інтелектуальної власності зазнало декілька етапів трансформацій. Останній етап обумовлений підписанням Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Проте незважаючи на наявність дорожньої карти щодо гармонізації національного законодавства з правом ЄС, впровадження Концепції реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні, така система не забезпечує розбудову інноваційної національної економіки та ефективний механізм захисту прав інтелектуальної власності. Щодо прав на торговельні марки недосконалість системи чинить один з найбільш негативних впливів на діяльність суб’єктів господарювання. Адже саме у цій сфері вчиняється найбільша кількість правопорушень. Відсутність належного правового регулювання негативно відбивається і на міжнародному іміджі України, оскільки іноземні суб’єкти господарювання не можуть бути впевнені у захисті своїх прав на торговельну марку у випадку здійснення господарської діяльності на території України, інвестування.

Біографія автора

L.D. Rudenko, ННІ права СумДУ

кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-11-12

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу