Відгук 2 на дисертаційну роботу Заюкова І.В.

Автор(и)

  • N. O. Rynhach Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України

Анотація

Актуальність проблематики збереження і укріплення здоров’я населення, забезпечення дотримання прав на його охорону, розробки та реалізації державної соціальної політики, спрямованої, серед іншого, на реалізацію взятих на себе Україною зобов’язань щодо досягнення Цілей Сталого Розвитку, беззаперечна.
Абсолютно згодна з дисертантом, що «ставка на інвестиції в здоров’я та його самозбереження є найбільш ефективною стратегією економічного розвитку» (с. 168).
Особливо підкреслюю актуальність роботи в світлі фокусування на підвищенні якості життя людей. Хочу нагадати, що у недавно опублікованому дослідженні «Індикатори якості життя» (Quality of life indicators) Спонсорської групи Європейської статистичної системи з вимірювання прогресу, добробуту та сталого розвитку, фігурують, серед інших, такі позиції як «Здоров’я та безпека праці» та «Баланс роботи/життя». Серед показників не лише звичні нам рівень нещасних випадків на виробництві, а і ті, що відображають поведінку і сприйняття умов праці (наприклад, «особи, які повідомляють про вплив на роботі факторів, що негативно впливають на фізичний/психічний стан»; або «нетиповий робочий час (звична робота ввечері, вночі, у вихідні)» чи «задоволеність часом, який витрачається на поїздку до місця роботи»), тобто ті аспекти, на які звертав увагу і дисертант.

Біографія автора

N. O. Rynhach , Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України

доктор наук з державного управління, старший науковий співробітник, головний науковий співробітник

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-02-10

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу