Відгук 3 на дисертаційну роботу Заюкова І.В.

Автор(и)

  • D. G. Shushpanov Інститут біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету

Анотація

Проблема збереження і зміцнення здоров'я населення була актуальною в усі часи. Разом з цим, вона залишається не вирішеною до сих пір, а в умовах чергової глобальної пандемії, яка на цей раз викликана коронавірусом COVID-19, ще більше загострилась. Часто вирішення проблеми збереження та зміцнення здоров’я населення покладають на державу, хоча насправді першочерговим у цьому є власне людина. «Здоров'я — це вершина, яку повинен кожен підкорити сам», — так говорить східна мудрість. У цьому контексті представлена дисертаційна робота є дуже актуальною, адже одне із ключових завдань автора було вирішення питання посилення мотивації людей до збереження власного здоров’я.

Вивчення питань здоров’я зайнятого населення має особливо важливе значення, оскільки воно зачіпає не тільки власне працюючих, але їхні сім’ї, робочі місця та суспільство загалом. Поглиблене розуміння стану здоров’я та способу життя цієї категорії населення сприятиме поліпшенню його добробуту, продуктивності праці та життя, реалізації планів щодо збереження здоров’я у майбутньому.

Дослідження збереження здоров’я зайнятого населення України в системі забезпечення людського розвитку є новим та надзвичайно актуальним науковим напрямом на стику демографії, економіки праці, охорони праці, соціальної економіки та політики. Нині ми перебуваємо в умовах переосмислення управлінських підходів, філософії забезпечення комплексності вирішення даної проблеми. Тому розуміння особливостей формування збереження здоров’я на різних структурних рівнях, як на виробництві, так і поза його межами під впливом демографічних, соціально-економічних і поведінкових факторів є актуальним предметом прикладних досліджень, що потребує належного теоретико- методологічного супроводу.

Питання політики людського розвитку теж постійно модифікує концептуальне розуміння. Залишається фундаментальним визнання прав зайнятого населення його можливостей вибору, зокрема довгого і здорового життя, освітнього рівня, необхідних ресурсів з метою забезпечення гідного рівня життя, що не можливо зробити без збереження здоров’я зайнятого населення України, як - передумови людського розвитку. З огляду на це, розгляд проблеми збереження здоров’я зайнятого населення України в системі забезпечення людського розвитку є надзвичайно актуальним для кожної держави.

Біографія автора

D. G. Shushpanov , Інститут біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету

доктор економічних наук, доцент, в.о. директора

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-02-12

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу