Відгук 2 на дисертаційну роботу Гапєєвої О. М.

Автор(и)

  • V. V. Dergachova Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" МОН України

Анотація

Глобалізаційні процеси та соціально-економічна нестабільність у світі зумовлює високу актуальність забезпечення сталого розвитку країн в умовах принципово нової концепції побудови міжнародного безпекового середовища.

Активізація коопераційних економічних зв’язків між країнами, міграційна політика відкритих кордонів, інтеграція національних фінансових систем, що є наслідком прискореного розвитку світового господарства та міжнародних економічних відносин, безпосередньо зіштовхується з викликами недосконалої системи забезпечення міжнародної економічної безпеки. Це пов’язано, з одного боку, з необхідністю досягнення глобальних Цілей сталого розвитку, які полягають у формуванні гармонійного соціально- еколого-економічного міжнародного простору, а з іншого - непристосованості існуючої моделі міжнародного без пекового середовища до нових умов. Тому парадигма сталого розвитку обумовлює пошук нових підходів до забезпечення міжнародної економічної безпеки.

Саме через масштабність наслідків впливу на сталий розвиток економічна безпека країни, як складова міжнародної економічної безпеки, заслуговує на особливу увагу. Актуальність її дослідження також зростає під впливом динамічних процесів становлення нового світового порядку на засадах сталого розвитку, який потрапляє у коло пріоритетів глобальної економічної безпеки. Важливим у цьому контексті стає визначення та оцінка рівня економічної безпеки країн світу з його подальшим моніторингом, що потребує теоретико-методологічного рівня опрацювання проблеми формування економічної безпеки в умовах сталого розвитку.

Таким чином, дисертаційна робота Гапєєвої О.М. на тему «Міжнародна економічна безпека країн в умовах сталого розвитку» є актуальною за виявленою проблемою та поставленими завданнями, а проведене дослідження своєчасним.

Біографія автора

V. V. Dergachova , Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" МОН України

доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-02-12

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу