Відгук 1 на дисертаційну роботу Томчук О.В.

Автор(и)

  • S.S. Hrynkevych Національний університет «Львівська політехніка»

Анотація

Розвиток економіки будь-якої країни й світової економіки в цілому, особливо в сучасних умовах, визначається якісним людським потенціалом. В умовах кардинальних світових трансформацій під впливом нової економіки увага наукової думки переміщується від управління складними соціально- економічними системами національного та глобального рівня до концентрації на розвитку територій та міст, спроможних виступати потужними центрами економічного зростання. В цьому контексті формування людського потенціалу територій виступає ключовим чинником забезпечення їх конкурентоспроможності, надає можливості швидко долати економічні, соціальні, екологічні та інституційні виклики стійкого розвитку в умовах обмеженості ресурсів, визначає масштаби та динаміку трансформаційних процесів.

Незважаючи на глибоке та ґрунтовне опрацювання напрямів та можливостей формування, розвитку і використання людського потенціалу територій із застосуванням системи чинників та механізмів управлінського впливу, простежується недостатній рівень наукової уваги до поведінкових аспектів та когнітивних обмежень, які визначають траєкторії розвитку людського потенціалу на різних рівнях.

З огляду на вищезазначене, актуальність представленої дисертантом роботи, в якій на основі вивчення теоретико-методологічних засад дослідження людського потенціалу розвитку міста, аналізу людського потенціалу територій обґрунтовано пріоритети сучасної політики розвитку міст України в контексті ефективності використання людського потенціалу з урахуванням поведінкового контексту, не викликає сумнівів.

Біографія автора

S.S. Hrynkevych, Національний університет «Львівська політехніка»

доктор економічних наук, професор, професор кафедри маркетингу і логістики

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-27

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу