Відгук 2 на дисертаційну роботу Боровицького О.А.

Автор(и)

  • S.V. Boldyriev Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

Анотація

Судова реформа є однією з найочікуваніших у суспільстві, оскільки справедливий, безсторонній та неупереджений суд є важливою гарантією ефективної боротьби з корупцією, надходження в Україну інвестицій, забезпечення прав і свобод кожного та побудови держави, керованої верховенством права. З прийняттям Верховною Радою України 2 червня 2016 року Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» судова реформа, яка триває в країні вже значний час, перейшла до суттєво нового етапу - трансформації всієї судової влади та суміжних правових інститутів з метою належного їх функціонування, що сприятиме реальному запровадженню верховенства права, розподілу гілок влади, утвердженню та забезпеченню прав і свобод людини та громадянина в Україні, що є загальновизнаними складовими правової держави.
Крім того, аналіз науково-теоретичної бази свідчить про відсутність комплексного дослідження конституційно-правових засад діяльності Вищої ради правосуддя.
Зазначене надає можливості вважати тему дисертаційного дослідження Боровицького О.А. актуальною і такою, що відповідає потребам сучасної правової науки.

Біографія автора

S.V. Boldyriev , Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

доцент, кандидат юридичних наук, доцент кафедри державного будівництва

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-12-14

Номер

Розділ

Відгуки на дисертаційну роботу